Hoe online toets aanmaken

Hoe online toets aanmaken?

Hoe online toets aanmaken?

Een toets aanmaken voor online toets is aangemaakt in enkele stappen. Klik in het gebruikers menu op toetsen en dan toets aanmaken, je ziet dan het scherm als hierboven.

Voor het aanmaken van een toets moeten onderstaande velden ingevuld worden

Naam toets
Hier komt een onderscheidende naam voor de toets zodat je deze snel kan terug vinden binnen alle toetsen
Les
Voor welke les is deze toets van toepassing
Segment
Kies het segment van de toets dit kan zijn algemeen, rekenen of taal
Toets versus Quiz
Wil je een toets maken of een quiz? Bij een toets staan alle vragen onder elkaar op een pagina. Bij een Quiz staat er een vraag per pagina en klik je elke keer door naar de volgende vraag. Voordeel is dat de toets maker gelijk het resultaat van zijn antwoord op de vraag heeft.
Aantal vragen
Hoeveel vragen moeten er in de toets gevraagd worden. Om een toets te kunnen maken moeten er minimaal 5 vragen beschikbaar zijn voor een les.
Punten delen
Via punten delen kunnen we bepalen wat het eindcijfer van een online toets wordt. Bijvoorbeeld je hebt 25 vragen, en bij elke vraag kan je 2 punten verdienen. Je selecteert dan bij punten delen (5) zodat je maximaal op een 10 uitkomt als alle vragen goed zijn beantwoord.
Duur toets
Hoe lang duurt de toets dit is alleen van toepassing als je de toets download als PDF en offline de toets afneemt.
Aanvang tijd
Wat is de starttijd dat de toets actief mag zijn op het internet dit in combinatie met de datum hieronder. Een toets is dus alleen beschikbaar voor eind gebruikers als deze tussen de aanvang en einde tijd opgeroepen wordt.
Eindtijd
Eindtijd tot wanneer een toets online beschikbaar is voor eind gebruikers in combinatie met de datum hieronder.
Datum
Op welke datum moet deze toets online beschikbaar zijn. Buiten deze datum is een toets niet beschikbaar voor eindgebruikers.
Hulpmiddelen
Kies de hulpmiddelen die gebruikt mogen worden bij een toets, ook de hulpmiddelen zijn alleen van toepassing als je de toets download en offline geeft aan de toets afnemers.

Selecteren van vragen

Methode 1: Je kan de vragen willekeurig laten kiezen door toets maken, deze selecteert dan automatisch het aantal vragen welke je gekozen hebt onder aantal vragen.

Methode 2: Je kan ook de vragen zelf uitzoeken klik dan op selecteer de vragen voor je toets, alle vragen worden dan getoond na het klikken op de button "toets aanmaken".

Suggestie of ideeën box

Boven het toets aanmaken formulier staat een suggestie of ideeën box, dus mocht je nog een suggestie of tip hebben laat het ons dan weten. Vul je suggestie in en klik op "verstuur" dat is alles.

0

0 comments

No comments on this article, or your comment is not yet approved!

Comment on article

Please enter your name.
Please provide a valid email address.
Vul een titel in voor je reactie
Please type your comment.

Support

Need more SEO help? Search for answers to your questions in our articles, or ask us your question

Latest contributions

Blog artikelen


2023 © HostingBe.com CMS versie 2.2.3 hostingbe.com owner of Toetsmaken

Powered by Bootstrap 5