Pubquiz

Wat is een pubquiz?

De term pubquiz is overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk. Een pubquiz is een quiz die je gelijktijdig in teamverband maakt en waar een wedstrijdelement in zit. Bij elke goed beantwoorde vraag krijg je punten, en aan het eind heeft degene met de meeste punten gewonnen. Vaak worden er ook prijzen gekoppeld aan een pubquiz. Een pubquiz kan overal gedaan worden, bijvoorbeeld op school, thuis, bij een vereniging of in een kroeg.

Wat voor vragen in een pubquiz?

Een pubquiz bestaat meestal uit tien tot vijftien vragen met afbeeldingen en/of geluidsopnames. De vragen zijn meerkeuze en voor elke vraag krijg je een vooraf bepaald aantal punten.

Wat zit er in een pubquiz?

De inhoud van een pubquiz kan bestaan uit een jaaroverzicht, quiz over een evenement, over films, muziek etc. Dit noemen we ook wel pubquiz-varianten. Een pubquiz online die is aangemaakt kan je openbaar maken (delen). Zo kan je er zelf ook voor kiezen om een reeds bestaande quiz uit te voeren.

Wat kost een pubquiz?

Een pubquiz online maken is gratis bij toets maken . Het afnemen van een pubquiz is ook gratis, we rekenen daar geen geld voor. Bij de gratis versie worden wel advertenties vertoond. Mocht je dat niet willen, dan kan je een abonnement nemen zodat we nergens advertenties tonen.

Hoe werkt een online pubquiz?

Als organisator maak je een pubquiz aan of je gebruikt een bestaande openbare pubquiz en voegt deze toe. Als je de pubquiz hebt aangemaakt, klik je op de button “starten”. Er verschijnt een pubquiz startscherm met de pincode om toegang te krijgen tot de pubquiz en de link waar iedereen op kan inloggen met deze pincode. Rechts van het scherm kan je zien wie zich inmiddels heeft aangemeld en meedoen met jouw pubquiz.

Blog artikelen


2023 © HostingBe.com CMS versie 2.2.3 hostingbe.com owner of Toetsmaken

Powered by Bootstrap 5