Handleiding toets maken online

Nadat je je hebt aangemeld bij toets maken kan je inloggen met de door jouw opgegeven gebruikersnaam en het door toets maken gegenereerde wachtwoord.

Menu mogelijkheden

Boven aan staan de mogelijkheden in het menu van de website. Je kan lessen toevoegen, bewerken en verwijderen. Klassen toevoegen, bewerken en verwijderen. Toetsen toevoegen, bewerken en verwijderen. Vragen voor de toetsen toevoegen, bewerken en verwijderen. Bij het menu testen heb je een overzicht van de online gemaakte toetsen met de resultaten welke behaald zijn.

Lessen

Om te kunnen beginnen moet je eerst een les en klas toevoegen, deze gegevens worden gebruikt voor het aanmaken van een toets. Bij he toevoegen van een les kan je het studiejaar en tevens het schooljaar toevoegen aan de les, bij de naam geef je een onderscheidende les naam bijvoorbeeld "Nederlands periode "

Klassen

Een klas toevoegen kan onder klassen, geef de naam van de klas op en het niveau van de klas. Klik dan op de button "klas toevoegen".

Logo uploaden

Nu dat we lessen en klassen hebben aangemaakt kunnen we onder voorkeuren een logo uploaden welke gebruikt wordt bij het maken van de toetsen en tevens bij het bekijken van de resultaten van de toetsen. Je vindt de voorkeuren onder het menu waar je naam staat met welke je je hebt aangemeld.

Vragen

We zijn er nu klaar voor om een vraag toe te voegen, een vraag toevoegen kan onder toetsen. Klik op de link vraag toevoegen. Je kan verschillende vragen toevoegen zoals een open vraag, waar of niet waar vraag en multiplechoicetest vragen. Vul de vraag in, leestekens zoals vraagtekens zijn niet benodigd. Vul eventueel code of een uitleg in welke getoond wordt onder de vraag. Het is ook mogelijk om een afbeelding toe te voegen aan een vraag. Selecteer de dan afbeelding van je computer. Selecteer de les voor waarvan welke vraag van toepassing is. Kies het soort vraag en vul de benodigde velden in. Bij punten geef je het aantal punten op welke je krijgt voor een goed antwoord op de vraag.

Bij multiplechoicetest vragen krijg je de mogelijkheid om 4 antwoorden te geven, achter het antwoord dien je de check box te selecteren van het juiste antwoord. Hierdoor kunnen we bepalen wat het juiste antwoord is bij het maken van de toets online.

Bij een openvraag kan je ook het aantal regels meegeven welke er wordt toegevoegd aan de vraag voor het antwoord.

Bij een ja/nee vraag selecteer je alleen het juiste antwoord.

Als alle benodigde velden zijn ingevuld klik dan op de button "vraag toevoegen", je vraag wordt nu toegevoegd aan je vragen database.

Onder overzicht vragen zie je een overzicht van alle vragen die staan in de database. Als alle vragen zijn ingevoerd dan is het tijd om een toets aan te maken.

Toets maken

Om een toets te maken klik op toets maken, vul als eerste een naam in voor de toets bijvoorbeeld "Nederlands periode 1 herkansing", selecteer de les voor welke toets van toepassing is. Selecteer het aantal vragen welke je wilt toevoegen aan de les. Bij punten delen selecteer je het getal welke wordt gebruikt voor het bepalen van het resultaat (resultaat/delen = cijfer). Selecteer de maximale tijd dat je mag doen over een toets. Selecteer de aanvang- en eind tijd. Deze wordt gebruikt of een toets gemaakt kan worden online, valt de huidige tijd buiten deze periode dan kan een bezoeker de toets niet zien en ook niet maken. Geef op welke hulpmiddelen er gebruikt mogen worden tijdens de toets.

Nu heb je nog 2 opties, selecteer de vragen random of kies zelf de vragen voor je toets uit de vragen in de database. Bij het kiezen voor random dan kiest het systeem zelf de aantal vragen welke je hebt gekozen bij aantal vragen. Klik nu op de button "toets aanmaken".

Je toets is aangemaakt en je wordt doorgestuurd naar de toetsen overzicht pagina. Bij de toetsen overzicht pagina zie je een overzicht van de toetsen welke zijn aangemaakt.

Je ziet de naam van de toets, daarnaast een link icon hiermee open je de online toets versie voor deze toets. Hoe de vragen zijn toegevoegd aan deze toets, hoeveel vragen er beschikbaar zijn in deze toets. Dan krijg je vier buttons. Met bekijk toets kan u de toets bekijken zoals deze er online uitziet. Bij download toets kan je een PDF versie van de toets downloaden en bijvoorbeeld printen. Bij bewerken van de toets kan je de toets gegevens wijzigen of de gekoppelde vragen opnieuw genereren. Via de knop verwijderen, verwijder je een toets, weg is weg!.

Testen

Bij testen en dan overzicht testen staat de toetsen welke online gemaakt zijn en de cijfers welke zijn toegekend aan de toets. Als er open vragen zijn ingevuld dan kan je via de knop bekijken de antwoorden controleren en voorzien van punten.

Bij de details van een test staan groene vinkjes bij de goede antwoorden en rode vinkjes bij de foute antwoorden.

Bij test overzicht kan je via de knop verwijderen een gemaakte toets verwijderen.

Andere mogelijkheden

Verder hebben we nog de mogelijkheid om je gegevens aan te passen onder gebruiker gegevens, een nieuw wachtwoord in te stellen onder wijzig wachtwoord en tevens kan je wat voorkeuren opslaan op de voorkeuren pagina. Deze links kan je vinden onder je naam wanneer je succesvol bent ingelogd.