
Online toetsen: alle ins en outs
in Online toetsenOnline toetsen: alle ins en outs De mogelijkheden met betrekking tot online toetsen..
14-11-2022 0 reactiesNadat je je hebt aangemeld bij toets maken kan je inloggen met de door jouw opgegeven gebruikersnaam en het door toets maken gegenereerde wachtwoord.
Vul je gebruikersnaam en verkregen wachtwoord in en klik op "inloggen". Als je succesvol bent ingelogd zie je rechtsboven een icon met jouw naam. Als je klikt op jouw naam verschijnt er een drop down menu met verschillende items zoals mijn account, dashboard, verdien geld als partner, wijzig wachtwoord en instellingen. Klik op dashboard om in het beginscherm te komen van de mogelijkheden van toets maken.
Boven aan staan de mogelijkheden in het menu van de dashboard omgeving. Je kan lessen toevoegen, bewerken en verwijderen. Groepen toevoegen, bewerken en verwijderen. Toetsen toevoegen, bewerken en verwijderen. Vragen voor de toetsen toevoegen, bewerken en verwijderen. Bij het menu item toetsen heb je onderaan het menu item testen overzicht. Hier heb je een overzicht van de online gemaakte testen met de resultaten welke behaald zijn en de mogelijkheid om statistieken te bekijken van de gemaakte testen.
Om te kunnen beginnen moet je eerst een les en groep toevoegen, deze gegevens worden gebruikt bij het aanmaken van een toets. Bij het toevoegen van een les kan je het studiejaar en tevens het schooljaar toevoegen aan de les, bij de naam geef je een onderscheidende les naam bijvoorbeeld "Nederlands periode"
Een groep toevoegen kan onder groepen, geef de naam van de groep op en het niveau van de groep. Klik dan op de button "groep toevoegen".
Nu dat we lessen en groepen hebben aangemaakt kunnen we onder voorkeuren een logo uploaden (alleen mogelijk bij een betaald abonnement) welke gebruikt wordt bij het maken van de toetsen en tevens bij het bekijken van de resultaten van de toetsen. Je vindt voorkeuren in het groene menu overzicht en dan het item beheer als je deze aanklikt verschijnt het menu item voorkeuren.
We zijn er nu klaar voor om een of meerdere vragen toe te voegen, een vraag toevoegen kan onder vragen. Klik op de link vraag toevoegen. Je kan verschillende vragen toevoegen zoals een open vraag, waar of niet waar vraag en multiplechoicetest vragen. Vul de vraag in, leestekens zoals vraagtekens zijn benodigd. Vul eventueel programmeer code of een uitleg toe welke getoond wordt onder de vraag. Het is ook mogelijk om een afbeelding toe te voegen aan een vraag. Selecteer de dan afbeelding van je computer. Selecteer de les voor waarvan welke vraag van toepassing is. Kies het soort vraag en vul de benodigde velden in. Bij punten geef je het aantal punten op welke je krijgt voor een goed antwoord op deze vraag.
Bij multiplechoicetest vragen krijg je de mogelijkheid om 4 antwoorden te geven, achter het juiste antwoord dien je de check box te selecteren. Hierdoor kunnen we bepalen wat het juiste antwoord is bij het maken van de toets online.
Bij een openvraag kan je ook het aantal regels meegeven welke er wordt toegevoegd aan de vraag voor het antwoord.
Bij een ja/nee vraag selecteer je waar of niet waar welke van toepassing is op jouw vraag.
Als alle benodigde velden zijn ingevuld klik dan op de button "vraag toevoegen", je vraag wordt nu toegevoegd aan je vragen verzameling.
Onder overzicht vragen zie je een overzicht van alle vragen die staan in de database. Als alle vragen zijn ingevoerd dan is het tijd om een toets aan te maken.
Momenteel ondersteunen we 3 soorten vragen, vragen voor een algemene toets, een rekentoets of een taaltoets.
Om een toets te maken klik op toets maken, vul als eerste een naam in voor de toets bijvoorbeeld "Nederlands periode 1 herkansing", selecteer de les voor welke toets deze van toepassing is. Selecteer het aantal vragen welke je wilt toevoegen aan de toets. Bij punten delen selecteer je het getal welke wordt gebruikt voor het bepalen van het resultaat (resultaat aantal vragen/delen = cijfer). Selecteer de maximale tijd dat je mag doen over een toets. Selecteer de aanvang- en eind tijd. Deze wordt gebruikt wanneer een toets online beschikbaar is of niet, valt de huidige tijd buiten deze periode dan kan een toets maker de toets niet zien en ook niet maken. Geef op welke hulpmiddelen er gebruikt mogen worden tijdens de toets onder geavanceerd.
Nu heb je nog 2 mogelijkheden, selecteer de "vragen random" of kies "zelf de vragen" voor je toets uit de vragen in de vragen verzameling. Bij het kiezen voor random dan kiest het systeem zelf de aantal vragen welke je hebt gekozen bij aantal vragen willekeurig. Klik nu op de button "toets aanmaken".
Je toets is nu aangemaakt en je wordt doorgestuurd naar de toetsen overzicht pagina. Bij de toetsen overzicht pagina zie je een overzicht van de toetsen welke zijn aangemaakt.
Je ziet de naam van de toets, daarnaast een link icon hiermee open je de online toets versie voor deze toets. Hoe de vragen zijn toegevoegd aan deze toets, hoeveel vragen er beschikbaar zijn in deze toets. Dan krijg je een drop down menu. Met "bekijken" kan u de toets bekijken zoals deze er online uitziet ter controle bijvoorbeeld. Bij "download" kan je een PDF versie van de toets downloaden en bijvoorbeeld printen als je de toets wilt bewaren en/of offline wilt laten maken. Bij "bewerken" kan je de toets gegevens wijzigen of de gekoppelde vragen opnieuw genereren. Via de knop "verwijderen", verwijder je een toets, weg is weg!.
Bij testen overzicht in het menu toetsen staan de testen welke online reeds gemaakt zijn inclusief de toegewezen cijfers. Als er een open vraag is ingevuld in de test dan kan je via de knop "beoordelen" de antwoorden controleren en voorzien van punten indien nodig.
Bij de details van een test is het puntenveld groen bij een goed antwoord en rood bij een foutieve antwoord.
Bij test overzicht kan je via de knop verwijderen een gemaakte toets verwijderen.
Verder hebben we nog de mogelijkheid om je gegevens aan te passen onder "account gegevens", een nieuw wachtwoord in te stellen onder "wijzig wachtwoord" en tevens kan je wat voorkeuren opslaan op de voorkeuren pagina. Deze links kan je vinden onder je naam wanneer je succesvol bent ingelogd.
Online toetsen: alle ins en outs De mogelijkheden met betrekking tot online toetsen..
14-11-2022 0 reacties2023 © HostingBe.com CMS versie 2.2.3